Weekverslag 1 april 2023

EDS senioren.

Voor de tweede keer dit seizoen speelden we voor de Rekveldtbeker, waarbij de sterkere speler materiaal en tijd voorgeeft. De uitslagen: D. Trigg – E. Bartelink 1-0; J. de Vries – H. Fiselier 1-0; M. Mentink – A. Rol 0-1; J. de Vries – D. Trigg 0-1; T. Reinders – M. Mentink 0-1; H. Fiselier – A. Rol 0-1; M. Mentink – D. Trigg 1-0; A. Rol – J. de Vries 1-0; T. Reinders – E. Bartelink ½-½. De stand: 1. A. Rol; 2. M. Mentink – en E. Bartelink; 4. M. Snuverink; 5. D. Trigg en T. Reinders; 7. J. de Vries; 8. H. Fiselier.

Geflatteerde nederlaag tegen WSG.

Op dinsdag 28 maart speelden we onze laatste uitwedstrijd tegen (mede) koploper WSG in Winterswijk. De speelzaal ligt aan de Zonnebrink, maar helaas scheen voor ons de zon niet.

Aanvankelijk zag het er nog redelijk kansrijk uit, maar uiteindelijk zat het aan alle borden tegen.

David kreeg een variant op het Londonsysteem op het bord. In een ingewikkelde stand met allerlei penningen sloeg hij met een pion in plaats van eerst een paard te pakken. Helaas zag hij het stuk niet meer terug en kon hij tenslotte de aanval op f7 niet meer pareren.

Art bracht het Hollands op het bord. Geleidelijk aan verkreeg hij het initiatief en kreeg een mooie stand op het bord na een volkomen correct kwaliteitsoffer. Zijn tegenstander gaf de kwaliteit direct terug en daarna bleken er voor beide partijen in het eindspel met wederzijds dame en toren geen winstkansen meer in te zitten.

Evert kreeg de Aljechinverdediging voorgeschoteld. Hoewel hij twee varianten door elkaar haalde, kreeg hij toch enig initiatief. Na iets te voorzichtig spel raakte hij een pion kwijt. Het loperpaar bleek hiervoor niet voldoende compensatie te bieden en na iets te veel risico’s genomen te hebben, ging hij ten onder in het resterende toreneindspel.

Veruit de interessantste partij werd gespeeld door Michiel. In een Caro-Kann speelde hij al snel g4 en h4. Hij snoerde de zwarte stelling in, maar kon helaas de beslissende klap (g6) niet vinden. Zwart werkte zich los, maar Michiel wist toch een kansrijk eindspel op het bord te krijgen. In tijdnood raakte hij echter de kwaliteit kwijt en kon hij de partij niet meer houden.

Dit bericht is geplaatst in weekverslagen. Bookmark de permalink.