Eerste Deldense Schaakclub

EDS is een kleine supergezellige schaakclub in de Hof van Twente.

De vereniging is opgericht in 1968 en telt momenteel ca 18 seniorleden en enige jeugdleden.
Ondanks het geringe aantal seniorleden zijn de activiteiten er niet minder om. Naast de gewone onderlinge competitie waar nog iedereen tegen iedereen mag en kan spelen zijn er verschillende andere activiteiten zoals, SBO competitie tegen andere verenigingen, het snelschaak toernooi, de Rekveldt handicap (na)-competitie en speciale schaak(feest) avonden.

Geplaatst in vaste tekst | Getagged | Reacties uitgeschakeld voor Eerste Deldense Schaakclub

Weekverslag 17 februari 2019

Senioren.

In de laatste ronde van de voorronde vielen geen grote verrassingen te noteren. Meest opvallend was wellicht de fraaie eindspelwinst van Ger van den Berg tegen Bas Mulders. Na de inhaalwedstrijden begint op 25 februari de eindronde, waarbij in twee groepen wordt gespeeld. De uitslagen: T. Reinders – L. Bergman 1-0; G. Knaken – W.Venerius 0-1; B. Mulders – G.v.d. Berg 0-1; M. Pots – M. Mentink 1-0; F. Muthing – H. Fiselier 1-0; D. Trigg – E. Bartelink 0-1. De stand aan kop: 1. M. Pots; 2. F. Muthing; 3. M. Tibbe; 4. E. Bartelink; 5. A.Rol.

Jeugd.

Mat zetten werd geoefend met D+L en D+P. Hierbij speelden de jongens tegen de lesgever, Bartelink. Voor de competitie werd vervolgens gespeeld: Alec – Hugo ½-½; Joost – Kjeld 1-0. Correctie vorige week: Hugo – Joost 1-0. De stand aan kop: 1. Joost;2. Alec. De jeugd speelt  op de maandag van 14.30-15.30 in IKC-Magenta, lokatie de Toonladder, Bernhardstraat 1. In de schoolvakanties wordt niet geschaakt.

Geplaatst in weekverslagen | Reacties uitgeschakeld voor Weekverslag 17 februari 2019

Weekverslag 8 februari 2019

Senioren.

Twee weken geleden speelden we voor de SBO-cup tegen ENO, deze keer voor de competitie. Ook dit keer lukte het niet om te winnen. Aan het eerste bord speelde Marinus Tibbe een ingewikkelde variant van het Koningsgambiet. Hij had het initiatief, maar meer dan remise zat er niet in. Evert Bartelink maakte in het middenspel van een Italiaanse partij een fout en verloor op slag. Ook Art Rol, in een lastige Franse partij en Maurice Pots, die in het eindspel een paard verloor, konden het niet bolwerken, 3½-½ voor ENO dus.

Jeugd.

De jongens losten eerst twee opgaven op en speelden een partijfragment uit . Voor de competitie werd vervolgens gespeeld: Alec – Kjeld 1-0; Hugo – Joost 0-1. De stand aan kop: 1. Joost;2. Alec. De jeugd speelt  op de maandag van 14.30-15.30 in IKC-Magenta, lokatie de Toonladder, Bernhardstraat 1. In de schoolvakanties wordt niet geschaakt.

Geplaatst in weekverslagen | Reacties uitgeschakeld voor Weekverslag 8 februari 2019

Weekverslag 3 februari 2019

Senioren.

In de voorlaatste ronde van de voorronde viel een grote verrassing te noteren. Gijs Knaken koos een rustige, gezonde opstelling tegen kampioen Marinus Tibbe en wist een mooie aanval met winst te bekronen. De uitslagen: T. Reinders – M. Pots 0-1; W. Venerius – Bartelink 0-1; G. Knaken – M. Tibbe 1-0; B. Mulders – M. Mentink ½-½; H. Fiselier – M. Pots 0-1. De stand aan kop: 1. M. Pots 8½ uit 9; 2. M. Tibbe 8 uit 10; 3. E. Bartelink 7½ uit 10; 4. F. Muthing 7½ uit 11; 5. A. Rol 6½ uit 8.

Jeugd.

De jongens kregen uitleg over de vrijpion en oefenden toen met het inplaatsen van een stuk met schaak. Daarna werd voor de competitie gespeeld: Alec- Joost 1-0; Kjeld – Hugo0-1. De stand aan kop: 1. Joost;2. Alec. De jeugd speelt  op de maandag van 14.30-15.30 in IKC-Magenta, lokatie de Toonladder, Bernhardstraat 1. In de schoolvakanties wordt niet geschaakt.

Geplaatst in weekverslagen | Reacties uitgeschakeld voor Weekverslag 3 februari 2019

Weekverslag 27 januari 2019

Senioren.

Voor de SBO-cup speelden we tegen ENO in Nijverdal. Frank Muthing speelde scherp en aanvallend en won met een mooie combinatie. Art Rol hield een ingewikkelde partij steeds binnen de remisegrenzen. Maurice Pots verloor echter door een fraaie tegenaanval en Evert Bartelink verloor een eindspel met een pion minder. Zo werden we met 1½-2½ dus uitgeschakeld.

Jeugd.

De jongens oefenden nog eens het mat zetten met de dame, waarbij extra aandacht was voor het vermijden van pat. Daarna werd voor de competitie gespeeld: Kjeld – Joost 0-1; Hugo – Alec 0-1. De stand aan kop: 1. Joost;2. Alec. De jeugd speelt  op de maandag van 14.30-15.30 in IKC-Magenta, lokatie de Toonladder, Bernhardstraat 1. In de schoolvakanties wordt niet geschaakt.

Geplaatst in weekverslagen | Reacties uitgeschakeld voor Weekverslag 27 januari 2019

Weekverslag 20 januari 2019

Senioren.

Voor de interne competitie werd de elfde ronde gespeeld. Meest opvallend was de winst van Gijs Knaken met bekeken spel op Martijn Mentink. Maurice Pots nam Frank Muthing op fraaie wijze een toreneindspel af. De uitslagen: M. Mentink – G. Knaken 0-1; M. Tibbe – T. Reinders 1-0; M. Pots – F. Muthing 1-0; H. Fiselier – L. Bergman 0-1; A. Rol – W. Venerius 1-0; E. Bartelink – G.v.d. Berg 1-0. De stand aan kop: 1. M. Tibbe 8 uit 9; 2. F. Muthing 7½ uit 11; 3. M. Pots 6½ uit 7; 4. A. Rol 6½ uit 8.

Jeugd.

De  opgaven voor de jongens gingen over verschillende thema’s en werden vrij vlot opgelost. Voor de competitie werd gespeeld: Alec- Kjeld 1-0; Joost – Hugo 1-0. De stand aan kop: 1. Joost;2. Alec. De jeugd speelt  op de maandag van 14.30-15.30 in IKC-Magenta, lokatie de Toonladder, Bernhardstraat 1. In de schoolvakanties wordt niet geschaakt.

Geplaatst in weekverslagen | Reacties uitgeschakeld voor Weekverslag 20 januari 2019