Eerste Deldense Schaakclub

EDS is een kleine supergezellige schaakclub in de Hof van Twente.

De vereniging is opgericht in 1968 en telt momenteel ca 16 seniorleden.
Ondanks het geringe aantal seniorleden zijn de activiteiten er niet minder om. Naast de gewone onderlinge competitie waar nog iedereen tegen iedereen mag en kan spelen zijn er verschillende andere activiteiten zoals de SBO competitie tegen andere verenigingen, het snelschaaktoernooi, de Rekveldt handicap (na)-competitie en speciale schaak(feest) avonden.

Geplaatst in vaste tekst | Getagged | Reacties uitgeschakeld voor Eerste Deldense Schaakclub

Voor thuisschakers.

Gezellig schaken bij EDS.

In Delden is er een leuke, gezellige schaakvereniging: EDS. Wij schaken wekelijks op de maandagavond met elkaar. Dit is voor alle niveaus: van absolute beginner tot gevorderde schaker met een ELO-rating van 2000+. Dus wil je leren schaken? Wil je de essentie van het spel leren? Wil je eindelijk je collega, buurvrouw, vader, opa, oma, zoon of kleindochter een keer verslaan? Dan is dit je kans!

We bieden gratis een vrijblijvende beginnerscursus aan waarbij we wekelijks oefenen op basis van het niveau van de deelnemers. Deze beginnerscursus is op de maandagavond vanaf maandag 27 mei en alle maandagen in juni van 19:45-20:45 uur in het clubgebouw van Amicitia, de Mors 1 in Delden.

Je hoeft niet eens te kunnen schaken om je aan te melden! We leren het je graag. Aanmelden kan via: e.bartelink@xs4all.nl.

Geplaatst in weekverslagen | Reacties uitgeschakeld voor Voor thuisschakers.

Weekverslag 19 mei 2024

EDS Senioren.

De competitie is afgelopen. In groep A werden de laatste partijen gespeeld: Uitslagen: A. Rol – J. Tigelaar 1-0; M. Tibbe – F. Muthing ½-½. De eindstanden: groep A: 1. M. Snuverink; 2. A. Rol; 3. M. Tibbe en  F. Muthing; 5. J. Tigelaar; groep B: 1. E. Bartelink; 2. M.Mentink; 3. D. Trigg; 4. J. de Vries en T. Reinders.

Voor de rapidcompetitie werd gespeeld: M. Snuverink – E. Bartelink 1-0; T. Reinders – M. Mentink 0-1; E. Bartelink – M. Mentink 1-0; T. Reinders – M. Snuverink 0-1; M. Mentink – M. Snuverink 0-1.

Geplaatst in weekverslagen | Reacties uitgeschakeld voor Weekverslag 19 mei 2024

Weekverslag 12 mei 2024

EDS senioren.

Voor de afwisseling werd in de meivakantie een Bughousetoernooitje gespeeld, een variant op het doorgeefschaak. Hierbij geef je een geslagen stuk aan je buurman, die dat stuk dan weer in mag zetten. Dit biedt vele tactische mogelijkheden en dat bleek een kolfje naar de hand van Marinus Tibbe. Hij combineerde aanvallen en inzetten van stukken het best.

De eindstand: 1. M. Tibbe; 2. A. Rol, M. Mentink en E. Bartelink; 5. T. Reinders.

Geplaatst in weekverslagen | Reacties uitgeschakeld voor Weekverslag 12 mei 2024

Weekverslag 4 mei 2024

EDS Senioren.

De competitie nadert het einde. Aan het begin van de meivakantie werden enkele inhaalpartijen gespeeld. Frank Muthing en Art Rol probeerden het allebei in het Hollands, maar beide spelers gaven geen krimp, waardoor remise het logische resultaat was. Martijn Mentink trok tegen de voorzichtig spelende Jos de Vries ten aanval en kon door de ongelukkige stand van de torens toeslaan. Uitslagen: F. Muthing – A. Rol ½-½; J. de Vries – M. Mentink 0-1. De standen: groep A: 1. M. Snuverink; 2. A. Rol; 3. M. Tibbe; 4. F. Muthing; 5. J. Tigelaar; groep B: 1. E. Bartelink; 2. M.Mentink en D. Trigg; 4. J. de Vries en T. Reinders.

Geplaatst in weekverslagen | Reacties uitgeschakeld voor Weekverslag 4 mei 2024

Weekverslag 27 april 2024

EDS Senioren.

Voor de externe competitie speelden we tegen het sterke Almelo, dat onder andere twee talentvolle jeugdspelers had opgesteld. Michiel Snuverink speelde een aparte variant van het Koningsgambiet en wist fraai te winnen door gebruik te maken van allerlei penningen. Frank Muthing werd steeds verder ingesnoerd en verloor. Marinus Tibbe hoopte nog met een combinatie een lastige stelling te redden, maar dit lukte niet. Evert Bartelink miste een remisekans en werd in het eindspel uitgetikt. Derhalve een 1-3 nederlaag.

Geplaatst in weekverslagen | Reacties uitgeschakeld voor Weekverslag 27 april 2024