Eerste Deldense Schaakclub

EDS is een kleine supergezellige schaakclub in de Hof van Twente.

De vereniging is opgericht in 1968 en telt momenteel ca 18 seniorleden en enige jeugdleden.
Ondanks het geringe aantal seniorleden zijn de activiteiten er niet minder om. Naast de gewone onderlinge competitie waar nog iedereen tegen iedereen mag en kan spelen zijn er verschillende andere activiteiten zoals, SBO competitie tegen andere verenigingen, het snelschaak toernooi, de Rekveldt handicap (na)-competitie en speciale schaak(feest) avonden.

Geplaatst in vaste tekst | Getagged | Reacties uitgeschakeld voor Eerste Deldense Schaakclub

Weekverslag 27 september 2020

Senioren

In de tweede ronde werd de mooiste partij gespeeld door Art Rol. Hij bekroonde een fraaie aanval met paarden en toren tegen Frank Muthing met winst. De uitslagen: H. Fiselier – T. Reinders ½-½; E. Bartelink – D. Trigg uitg; M. Tibbe – M. Snuverink 0-1; A. Rol – F. Muthing 1-0. De stand aan kop: 1. M. Snuverink en A. Rol 2 uit 2.

Geplaatst in weekverslagen | Reacties uitgeschakeld voor Weekverslag 27 september 2020

Weekverslag 20 september 2020

Senioren

Na het thematoernooi is nu ook de competitie begonnen. In de eerste ronde wist Michiel Snuverink na 3 uur spelen in het eindspel te winnen van Evert Bartelink. De uitslagen: D. Trigg – A. Rol 0-1; F. Muthing – H. Fiselier 1-0; T. Reinders – M. Mentink 0-1; M. Snuverink – E. Bartelink 1-0.

Geplaatst in weekverslagen | Reacties uitgeschakeld voor Weekverslag 20 september 2020

Weekverslag 13 september 2020

Traditioneel begonnen we het seizoen met het thematoernooi. De voorgeschreven opening was dit keer de Frankenstein-Draculavariant van het Weens. Drie rondes rapidschaak leverde leuke en interessante partijen op, iedereen had er duidelijk weer zin in na een half jaar stilstand. De eindstand aan kop: 1. Michiel Snuverink; 2. Art Rol, Martijn Mentink en Evert Bartelink.

Geplaatst in weekverslagen | Reacties uitgeschakeld voor Weekverslag 13 september 2020

Start schaakseizoen 30 augustus 2020.

Schaken bij EDS

Kom schaken bij EDS! We zijn een kleine maar gezellige club waar schakers van alle niveaus welkom zijn en een leuke partij kunnen spelen.

We spelen op de maandagavond vanaf 19.45  bij  Amicitia, de Mors 1, 7491 DZ   Delden. De competitie start op 7 september.  Wilt u eens komen kijken of lid worden? Naar keuze kunt u competitie spelen of af en toe een vrije partij. We organiseren ook een snelschaaktoernooi en een rapidcompetitie, waarbij u partijen speelt met een verkorte bedenktijd.  Voor vragen of nadere informatie kunt u contact opnemen met onze competitieleider  Frank Muthing via fmuthing@gmail.com. Neem ook eens een kijkje op onze website,  www.edsschaak.nl.

Met ingang van dit seizoen is EDS helaas niet in staat schaaklessen voor de jeugd aan te bieden. Jeugdschakers kunnen terecht in Hengelo en Borne.

Geplaatst in weekverslagen | Reacties uitgeschakeld voor Start schaakseizoen 30 augustus 2020.

Jeugdschaak 5 juli 2020

Jeugdschaak.

Half maart eindigde het schaken, voor jong en oud, abrupt. Ook bij EDS gooide het coronavirus roet in het eten. Er bleken geen goede opties voorhanden om het schaken voort te zetten. Net als bij het voetbal werd besloten geen kampioen aan te wijzen. Daarom hebben alle jongens een beker gekregen. De uitreiking kon uiteraard ook niet, zoals eerder gebruikelijk was, op school plaats vinden. Daarom kreeg elke speler de beker aan huis uitgereikt. Op de foto Alec Sanchez, die als eerste een beker in ontvangst nam.

Geplaatst in weekverslagen | Reacties uitgeschakeld voor Jeugdschaak 5 juli 2020