Eerste Deldense Schaakclub

EDS is een kleine supergezellige schaakclub in de Hof van Twente.

De vereniging is opgericht in 1968 en telt momenteel ca 18 seniorleden en enige jeugdleden.
Ondanks het geringe aantal seniorleden zijn de activiteiten er niet minder om. Naast de gewone onderlinge competitie waar nog iedereen tegen iedereen mag en kan spelen zijn er verschillende andere activiteiten zoals, SBO competitie tegen andere verenigingen, het snelschaak toernooi, de Rekveldt handicap (na)-competitie en speciale schaak(feest) avonden.

Geplaatst in vaste tekst | Getagged | Reacties uitgeschakeld voor Eerste Deldense Schaakclub

Weekverslag 12 oktober 2019

Senioren.

Om diverse redenen werd slechts een beperkt aantal partijen gespeeld. Art Rol wist wel raad met het Hollands van Marinus Tibbe en won fraai door hem vast te zetten. De uitslagen: E. Bartelink – M. Mentink 1-0; W. Venerius – F. Muthing ½-½; A. Rol – M. Tibbe 1-0. De stand aan kop: 1. A. Rol 4½ uit 5; 2. F. Muthing 3½ uit 5; 3. G.v.d. Berg 3 uit 4; 4. W.Venerius  2½ uit 5.

Jeugd.

Op het demonstratiebord werden enkele openingsregels uitgelegd. Daarna werden opgaven gemaakt en een stelling uitgespeeld. Tot slot bleek in de oefenpartijen dat het matzetten en het winnen van een stuk nog helemaal niet eenvoudig zijn. De jeugd speelt  op de maandag van 14.30-15.30 in IKC-Magenta, lokatie de Toonladder, Bernhardstraat 1. In de schoolvakanties wordt niet geschaakt.

Geplaatst in weekverslagen | Reacties uitgeschakeld voor Weekverslag 12 oktober 2019

Weekverslag 6 oktober 2019

Senioren.

In de vierde ronde koos Marinus Tibbe voor het Koningsgambiet tegen Evert Bartelink en wist de partij met een mooie mataanval te winnen. De uitslagen: F. Muthing – G.v.d. Berg 1-0; H. Fiselier – A. Rol 0-1; M. Tibbe – E. Bartelink 1-0; T. Reinders – W. Venerius 0-1. De stand aan kop: 1. A. Rol 3½ uit 4; 2. G.v.d. Berg en F. Muthing 3 uit 4; 4. M. Tibbe 2 uit 2.

Jeugd.

Zowel op het demonstratiebord als op het schaakbord werd geoefend met het matzetten met de dame. Het pat vermijden bleek nog niet zo eenvoudig. Naast het oplossen van enkele lastige lastige opgaven werd nog simultaan tegen de lesgever gespeeld. Tot slot bleek in de oefenpartijen dat de jongens aan elkaar gewaagd zijn. De jeugd speelt  op de maandag van 14.30-15.30 in IKC-Magenta, lokatie de Toonladder, Bernhardstraat 1. In de schoolvakanties wordt niet geschaakt.

Geplaatst in weekverslagen | Reacties uitgeschakeld voor Weekverslag 6 oktober 2019

Weekverslag 29 september 2019

Senioren.

Ger van den Berg blijft maar winnen. Dit keer wist hij met toren en dame fraai mat te geven, nadat hij diverse valletjes had ontweken. De uitslagen: A. Rol – T. Reinders 1-0; E. Bartelink – F. Muthing ½-½; D. Trigg – W.Venerius 1-0; M. Mentink – G.v.d. Berg 0-1. De stand aan kop: 1. G.v.d. Berg 3 uit 3; 2. A. Rol 2½ uit 3.

Jeugd. Op het demonstratiebord werd een voorbeeldpartij gespeeld, waarbij de jongens moesten aangeven of een zet goed was of niet en ook alternatieven moesten benoemen. Daarna werden nog een paar opgaven gemaakt. De tweede helft van de les werd besteed aan oefenpartijtjes. De jeugd speelt  op de maandag van 14.30-15.30 in IKC-Magenta, lokatie de Toonladder, Bernhardstraat 1. In de schoolvakanties wordt niet geschaakt

Geplaatst in weekverslagen | Reacties uitgeschakeld voor Weekverslag 29 september 2019

Weekverslag 22 september 2019

Senioren.

In de tweede ronde werden enkele lange partijen gespeeld. In een mooie manoeuvreerpartij wist Ger van den Berg een pion te winnen tegen David Trigg, hetgeen uiteindelijk genoeg was voor de winst.  De uitslagen: A. Rol – E. Bartelink  1-0; W. Venerius – H. Fiselier 1-0; F. Muthing – T. Reinders 1-0; G.v.d. Berg – D. Trigg 1-0. De stand aan kop: 1. G.v.d. Berg 2 uit 2.

Jeugd. We zijn begonnen met enkele nieuwe jongens (meisjes zijn ook welkom!). Na wat uitleg werden er meteen partijtjes gespeeld. De jongens bleken het niet verleerd. Gijs en Tygo zijn nieuw en zullen zeker goed mee kunnen komen met Joost, Alec, Hugo en Kjeld.

Geplaatst in weekverslagen | Reacties uitgeschakeld voor Weekverslag 22 september 2019

Start seizoen 2019/2020.

Schaken bij EDS

Kom schaken bij EDS! We zijn een kleine maar gezellige club waar schakers van alle niveaus welkom zijn en een leuke partij kunnen spelen, zowel jeugd als senioren.

Vanaf maandag 16 september organiseert EDS weer schaaklessen voor de jeugd. Zowel beginners, die de schaakregels nog moeten leren, als meer gevorderden zijn welkom. Met behulp van de stappenmethode wordt op verschillende niveaus les gegeven. Naast de instructielessen spelen de kinderen in de interne competitie. Bij voldoende belangstelling wordt ook in de externe competitie tegen teams uit de regio gespeeld.  De jongens en meisjes spelen op de maandag van 14.30 tot 15.30 in basisschool IKC-Magenta, Bernhardstraat 1. De eerste 6 weken (tot 1 november) kan op proef gespeeld worden. Aanmelden kan op de eerste speeldag en bij E. Bartelink, waar ook nadere informatie verkregen kan worden: e.bartelink@xs4all.nl. Ook kun je terecht op onze website: www.edsschaak.nl.

De senioren spelen vanaf dit seizoen op de maandagavond vanaf 19.45  bij  Amicitia, de Mors 1, 7491 DZ   Delden. De competitie start op 9 september.  Wilt u eens komen kijken of lid worden? Naar keuze kunt u competitie spelen of af en toe een vrije partij. We organiseren ook een snelschaaktoernooi en een rapidcompetitie, waarbij u partijen speelt met een verkorte bedenktijd.  Voor vragen of nadere informatie kunt u contact opnemen met onze competitieleider  Frank Muthing via fmuthing@gmail.com.

Geplaatst in weekverslagen | Reacties uitgeschakeld voor Start seizoen 2019/2020.